Internationale prijs Binnenstad Ede

Ede wint internationale prijs voor meest inspirerende binnenstadsproject,

 Reactie op dit bericht kunt u versturen via het  Contactformulier

Ede is op 11 april - Dag voor de Binnenstad - als één van de winnaars ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’ uit de bus gerold. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan toonaangevende en inspirerende projecten uit binnensteden in Nederland en Vlaanderen. Ede won deze prijs in de categorie ‘Duurzaam & Digitaal’.

Ede werkt samen aan een toekomstbestendige groene binnenstad
“Sinds 2018 werkt Ede gestaag aan het vergroenen en verduurzamen van de gehele binnenstad, mede om de identiteit van Ede Centrum te versterken. Zo heeft Ede eerst het centrale Marktplein vergroend. Op basis hiervan is een beeldkwaliteitsplan uitgewerkt voor het gehele centrum van Ede, waarvan inmiddels verschillende projecten zijn gerealiseerd. Het project wordt door de jury met name geroemd door het indrukwekkende draagvlak dat is gerealiseerd onder de verschillende belanghebbenden, waaronder bewoners, ondernemers, scholen en zelfs de NS. 

Daarnaast onderscheidt de aanpak van de vergroening in Ede zich door zijn duurzame en toekomstbestendige aanpak. Met een meerjarenperspectief en een focus op langdurige resultaten, zoals het aanplanten van bomen met behulp van innovatieve boombunkers en het afkoppelen van waterafvoer, toont het project een visie die gericht is op de lange termijn en het borgen van de kwaliteit. Het project in de binnenstad van Ede is dan ook een inspirerend voorbeeld voor andere steden die streven naar een groenere en meer leefbare binnenstad.”, aldus het juryrapport.  

Inspiratie geef je door
De prijs voor het Meest Inspirerende Binnenstadsproject wordt elk jaar uitgereikt aan toonaangevende en inspirerende projecten uit binnensteden in Nederland en Vlaanderen. Het doel van deze verkiezing is het inspireren en het leren van elkaar. Alle ingediende projecten worden toegevoegd aan de voorbeeldenbank van Platform Binnenstadsmanagement zodat iedere binnenstadsprofessional daar voordeel van heeft.

In totaal ontving PlatformBinnenstadsmanagement dit jaar 19 verschillende inzendingen voor de verkiezing Meest Inspirerende Binnenstadsproject. De jury heeft de binnenstadsprojecten van Arnhem, Ede en Lier verkozen tot de winnaars in de thema’s ‘Eigen & Uniek’, ‘Duurzaam & Digitaal’ en ‘Activiteit & Gebouw’. 

Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0318-1234567890